Wie ben ik?

Jeanette Lotte. Sinds 1 augustus 1995 werk ik in het onderwijs en de afgelopen 15 jaar als schoolleider en directeur. Daarvoor gaf ik met name leiding aan automatisering en IT-processen in het bedrijfsleven en was ik projectmanager en trainer in de publieke sector. Begin 2020 heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik daarna gestart met Lotte | Van Houten Management & Advies.

Mijn expertise zet ik graag duurzaam in op interim-basis bij andere scholen. Ik beleef er plezier aan om tijdelijk met een school op te lopen en om bestuur, schoolleiders en docenten te helpen op een effectief hoger niveau te komen en ambities waar te maken. Eigentijds en goed onderwijs, nu en morgen, daar ga ik voor.

Wat breng ik mee?

Professionele team- en schoolontwikkeling én complexe verandertrajecten vormen de rode draden in mijn werkervaring. Rustig, planmatig en met vertrouwen werk ik naar het gewenste resultaat toe. Mensen omschrijven mij als een ervaren, optimistische en verbindende schoolleider die voor kwaliteit en eigentijdse schoolontwikkeling staat. Ik zet mensen in hun kracht en ik neem ze mee naar een hoger level. Situationeel leiderschap is hier onlosmakelijk mee verbonden.

Door mijn jarenlange ervaring maak ik snel de vraagstukken in de school zichtbaar, breng ik de verschillende scenario’s in beeld en doorloop ik de trajecten waar nodig in versnelling. Ik ga doelgericht en conceptioneel te werk. Schoolontwikkeling vraagt ook om een hoge organisatiesensitiviteit en zorgvuldige communicatie. Daar sta ik voor.